Heb je een kerstkaart gemaakt die je graag naar familie, vrienden, kennissen en meer wilt sturen? Maak dan gebruik van een adressenlijst! Hier laten we je zien hoe het adresseren werkt. Een adressenbestand uploaden gaat heel gemakkelijk met ons voorbeeldbestand. Dat kun je hier downloaden. Plaats de gegevens in de juist kolommen en sla het bestand op.

Volg onderstaand stappenplan:

  • Maak eerst je kaart zoals je gewend bent.
  • Klik bij adresseren op ''Excel-adressenbestand uploaden'' en vervolgens op de oranje knop Adressenbestand uploaden.
  • Zoek je ingevulde adressenbestand op en voeg het toe.
  • Er verschijnt nu een scherm met de gegevens die wij nodig hebben om het kaartje te versturen. Selecteer de juiste kolommen, bijvoorbeeld ''Voornaam met kolom B1''. Als je gegevens niet nodig hebt, bijvoorbeeld ''Bedrijfsnaam'', kun je die gewoon leeg laten. Als je klaar bent, klik je op de oranje knop om verder te gaan naar de controle-stap.
  • Hier kun je alle ingevoerde gegevens bekijken en aanpassen als dat nodig is. Als er geen land aangegeven is, wordt standaard altijd Nederland ingevuld. Let dus goed op of dat de bedoeling is.
  • Alles oké? Klik dan op de knop 'Toevoegen aan verzendlijst' om verder te gaan met het bestelproces.

Tip voor later:

Wil je deze adressen vaker gebruiken? De groep wordt standaard opgeslagen, dus die kun je de volgende keer weer gebruiken. Daarnaast kun je de adressen ook los opslaan in je adresboek. Vink dan de optie 'Voeg adressen individueel toe aan mijn adresboek' aan.

Kan ik ook een set kaarten laten thuis bezorgen?

Ja, dat kan! Je kan de kaarten in een set thuis ontvangen. Dit kan al vanaf 1 kaart. Je kaarten worden met bijpassende enveloppen naar je toegestuurd in een doosje. Ansichtkaarten zijn hier van uitgezonderd. Je kunt zelf aangeven of je ook postzegels erbij wilt bestellen. De verzendkosten bedragen € 3,99 - ongeacht het aantal kaarten dat je bestelt. Dit is alleen mogelijk bij een standaard kaart of een XL kaart. XXL- kaarten zijn hiervan uitgezonderd.

Wie verras jij met een kerstkaart?

; ;