1. Home
  2. Magazine
  3. Interview met De Meilandjes

De Meilandjes x Hallmark kaartencollectie: dat is toch énig!

Wie de familie Meiland volgt, is bekend met de gevleugelde uitspraken van met name Martien. "Wijnen, wijnen, wijnen", "Wat goed!", "Ach, doe niet zo vervelend!", "Wat een gezeik!" en "Mij niet bellen!" zijn inmiddels ingeburgerd in het dagelijks vocabulaire van velen en dus was het tijd voor een spectaculaire samenwerking tussen Martien, Erica en Hallmark, in de vorm van een heuse De Meilandjes kaartencollectie.

Fans van het eerste uur

Natuurlijk kent ook Hallmark vele Meiland fans. De collectie kwam tot stand nadat Esmée Westgeest, verantwoordelijk voor kaart content binnen Hallmark, contact zocht met de familie Meiland en daar al snel een positieve reactie van ontving. Hallmark designer Jade Hoogerwerf ontwikkelde diverse concepten, die vervolgens samen met Erica en Martien werden geselecteerd en gefinetuned. Uiteindelijk is het een collectie met 26 kaarten geworden waaruit je echte kaartjes kunt versturen via Hallmark.nl.

Over De Meilandjes x Hallmark kaartencollectie

De Meilandjes kaarten zijn er voor uiteenlopende momenten, zoals verjaardag, felicitatie, sterkte, beterschap, geslaagd en Vaderdag. Stuk voor stuk kaarten in sprankelende stijl met een snufje Chateau elegantie. Je kunt zelfs als Martien op de foto! Er is namelijk een fotokaart waarbij je je eigen gezicht (of dat van een ander) kunt uploaden boven een goed geklede Martien in uitbundige pose. Dat is toch énig! Weet jij al naar wie je een echte De Meilandjes kaart gaat sturen?

Meilandjes kaarten

De Meilandjes over hun kaartencollectie bij Hallmark

Wat is eigenlijk de favoriete kaart uit deze collectie van Martien en Erica? Naar wie gaan ze een kaartje sturen en wat schrijven ze zelf in hun kaart? Tijdens een interview vertellen ze er alles over.

Hebben jullie een favoriete kaart?

Erica: “Ik vind meerdere kaarten leuk, die met goud en sparkles past natuurlijk heel goed bij ons. En de teksten natuurlijk ook. Je kunt bij een kaart je eigen jaartal invullen en daar staat dan bijvoorbeeld ‘25 jaar, meid net doen of je gek bent, gefeliciteerd’. Nou, dat is toch gewoon super vrolijk?”

Martien: “Of die met ‘van harte gefeliciteerd, laten we de wijn inschenken’ en zo is er natuurlijk ook eentje met ‘van harte gefeliciteerd wijnen, wijnen, wijnen.’ Ja dat zijn natuurlijk bekende uitspraken van ons.”

Naar wie gaan jullie een kaart sturen van de eigen collectie?

Erica: “Ik denk dat deze kaart (wijst naar de ‘wijnen’ kaart) wel een hele leuke is voor Maxime. Voor als de baby geboren is, want dan kan ze weer wijnen, wijnen, wijnen. Tja, die ziet nu de hele dag aan de limonade, dus dat vind ik dan wel passen.”

Martien: “Ja dat vind ik ook.”

Onthouden jullie verjaardagen met een ouderwetse verjaardagskalender, bijvoorbeeld bij de wc?

Erica: “Vroeger hadden we dat wel, maar wij zijn al zo vaak verhuisd, dat die hele kalender verdwenen is. Nu hebben we er geen.”

Martien: “Dat was op zich wel handig ja. En ook als iemand dood was, dan stond de naam erop met een kruisje erbij. En dan zeiden we altijd ‘oh, kijk die is alweer twee jaar dood’. Dan zit je op de wc en dan zie je dat.

Erica: “Martien gebruikt nu soms social media om te kijken wie wanneer jarig is.”

Welk bekend persoon zou je een kaartje willen sturen of van welk bekend persoon zou je een kaartje willen ontvangen?

Erica: “Brigitte Bardot, want zij is zo leuk, oud en zit helemaal in de dieren enzo. Die zou ik wel een leuk kaartje sturen.”

Martien: “Ik zou graag een kaartje willen ontvangen van onze koningin Máxima. Dat is zo’n leuke vrouw en vanaf het eerste moment dat ze op de Nederlandse buis te zien was, vond ik haar al leuk. Ze is altijd zo enig.”

Erica: “Maar ja, die kans is zo klein, dat kunnen we wel vergeten.”

Martien: “Nou, doe niet zo raar, tuurlijk kan dat wel.”

Welke kaart die je ooit hebt ontvangen heeft jou het meest ontroerd?

Martien: “Nou ja, dat was dan toch een rouwkaart uit de familie. Misschien is dat ook nog wel iets waar we wat mee kunnen doen, dat we een rouwkaart bedenken met een kreet erop om het toch iets positiefs te geven. Een rouwkaart is altijd zo negatief en dan denk ik ‘waarom?’. Tegenwoordig zie je bij crematies dat mensen steeds vaker lekker aan de wijn en de bitterballen zitten. Nou dat was vroeger niet hoor, dan kreeg je een plak droge cake. Vreselijk.”

Heb je altijd al kaarten gestuurd, of is dat pas gekomen sinds je bekend bent?

Erica: “Wij zijn echt opgegroeid met kaarten. Familie woonde in Groningen of Friesland, dus vanaf jongs af aan gingen veel dingen per post. Wij sturen niet alleen voor de standaard momenten kaarten, zoals verjaardagen of kerst, maar ook als we op vakantie waren, stuurden we kaartjes naar mijn ouders. Die waren dan helemaal vol geschreven en gekliederd met wat we aan het doen waren. Dat vonden mijn ouders heel erg leuk.”

Martien: “Kaartjes blijven mooie herinneringen en als het vanaf een vakantieadres is gestuurd, staat daar natuurlijk ook weer op waar je bent geweest. Ik vind het ook zo leuk dat er nu chocoladekaarten zijn en van die kaartjes op een houten standaard, wat je dan zo gezellig neer kunt zetten op de sidetable.”

Meilandjes kaarten