Wat schrijf je in een vriendschapskaart op 30 juli, dag van de vriendschap? Jouw beste vriend of vriendin verdient het om op deze dag extra aandacht te krijgen van een vriend(in) zoals jij! Laat weten hoe waardevol jullie vriendschap is en benoem waarom hij of zij zo’n bijzondere vriend(in) is. Een originele tekst bedenken hoeft niet moeilijk te zijn, we helpen je graag op weg…

Dag van de vriendschap

 

Tip 1: zeg het met een citaat

Welke gevleugelde uitspraak staat centraal in de vriendschap? Elke vriendschap kent wel een bijzondere quote die vaak voorbijkomt tijdens gesprekken en waar jullie allebei hetzelfde gevoel bij hebben. Weet je het niet? Kies dan een gezegde of een mooie regel uit een gedicht, liedje of boek waar jullie allebei fan van zijn.

Tip 2: benoem drie bijzonderheden van de vriendschap

Het is leuk om te zeggen dat je blij bent dat jullie vrienden zijn, maar je maakt het net iets specialer door te benoemen waarom de vriendschap zo bijzonder is. Denk na over hoe jullie vriendschap eruitziet en vraag jezelf dingen af zoals: hebben jullie altijd aan één woord genoeg om te begrijpen wat de ander bedoelt? Is het soms even stil, maar weet je dat je er altijd voor elkaar bent? Hebben jullie dezelfde interesses en is dat hetgeen jullie verbindt? Heb je in het verleden op cruciale momenten steun gehad van de ander? Die speciale kenmerken van de vriendschap benoemen, zorgt ervoor dat het echt een persoonlijke boodschap wordt.

 

Tip 3: maak een gezamenlijke bucketlist

Maak een gezamenlijke bucketlist met dingen waarvan je weet dat de ander ze ook leuk vindt om te doen. Misschien heb je er zelfs al eerder één samen gemaakt? Schrijf in de kaart welke drie dingen van de bucketlist jullie komend jaar gaan doen met elkaar. Zo maak je het concreet en kan je gelijk de agenda erbij pakken om dingen vast te leggen. Nieuwe herinneringen maken is de voedingsbodem voor elke goede vriendschap.

Tip 4: haal herinneringen op

Weet je nog? Een goede vriendschap kent vaak mooie herinneringen. Kies een mooi moment of een dialoog uit en schrijf het in de kaart. Dit is echt iets tussen jullie wat staat voor de momenten samen tot nu toe. Sla een bruggetje naar het heden en vertel hoe deze herinnering ook nu nog actueel is tijdens de vriendschap.

Tip 5: schrijf een vriendschapswens

Hoe hoop je dat jullie vriendschap er over tien jaar uitziet? Of wat wens je de ander het allerliefste toe in zijn of haar leven? Een mooie wens die gaat over de vriendschap of speciaal voor de ander bedoeld is, is een bijzonder en origineel gebaar waarmee je veel zegt.

Tip 6: stuur een kaart met cadeautje

Een symbolisch cadeautje kan je kaart extra kracht geven. Het hoeft niet groot of duur te zijn, het gaat erom dat het cadeau iets zegt over hoe jij over de vriendschap denkt. Zit je vriend(in) in een minder fijne periode? Stuur dan een edelsteen set die staat voor positiviteit en energie. Worden goede vrienden na een lang traject nu eindelijk ouders van een kleintje, geef dan iets dat past bij dit moment, zoals een magazine dat gaat over ouderschap of een klein cadeautje voor de baby. Of wil je gewoon benadrukken hoe blij je bent met de ander? Stuur dan bijvoorbeeld een mooi boeket, een leuke huiskamerplant of heerlijke thee per post.

Weet jij al welke kaart je uitkiest om naar jouw allerbeste vriend of vriendin te sturen op 30 juli, dag van de vriendschap? Welke kaart het ook wordt en wat je er ook inschrijft, laat je hart spreken en dan komt de boodschap altijd over. Koester de goede vriendschappen die je hebt en sta erbij stil op de dag van de vriendschap.


Verras je vriend(in)

; ;