1. Home
 2. Magazine
 3. Magazine categorie geboorte
 4. Een kinderwagen kopen: waar moet je op letten?

Wat leuk, een kleintje op komst! Naast de babykamer is een goede kinderwagen waarschijnlijk ook één van de eerste praktische zaken waar je aan denkt. Tegenwoordig zijn er kinderwagens in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Maar wat is een goede kinderwagen? Wat voor kinderwagen heb ik nodig? En wat zijn belangrijke dingen waar naar gekeken moet worden bij het kopen van een babywagen?

Kinderwagens voor verschillende doelen

Het kopen van een kinderwagen is niet iets dat zomaar even gedaan is. Er zijn veel verschillende kinderwagen merken en die merken hebben ook allemaal nog eens meerdere modellen. Als je niet weet welke baby wagen geschikt is voor jou, ga dan eens goed na waar je hem voornamelijk voor gaat gebruiken.

Geboorte felicitatiekaarten

Woon je in de stad en ga je hem vooral gebruiken voor een blokje om of om naar de winkels te gaan? Of ga je graag naar het bos en het stand? Je denkt hier misschien niet meteen aan, maar voor ieder doel is een andere kinderwagen geschikt en daarom zijn deze vragen juist zo belangrijk. Wanneer je namelijk over oneffen wegen loopt is een all terrain kinderwagen met grote kinderwagen wielen ideaal. Om ervoor te zorgen dat je kindje op hobbelige wegen toch lekker stil kan liggen, heeft deze kinderwagen 3 wielen en goede veringen.

In sommige winkels kun je een kinderwagen test doen. Je kunt dan met alle kinderwagens uit de winkel over een parcours lopen met verschillende ondergronden zoals asfalt, gras, stoeptegels en grint. Hier kun je meteen alle kinderwagens vergelijken wat je enorm kan helpen bij een kinderwagen kopen!

Kinderwagens met verschillende eigenschappen

Wanneer je het doel van de kinderwagen hebt bepaald kun je verder kijken naar de eigenschappen die jij belangrijk vindt.

Ben je lang? Dan is het slim om te kijken naar een kinderwagen met een verstelbare duwstang. Daarnaast is het ook verstandig om te kiezen voor een hoge wieg. Je moet tenslotte toch je kleintje regelmatig in de wagen leggen en er weer uithalen. Ga hoe dan ook voor een wagen waar je een comfortabele houding achter hebt.

Een andere belangrijke eigenschap is het gemak waarmee je de kinderwagen in kunt klappen. Als je wat kleiner woont of veel met de auto weggaat is dit zeker van belang. Als je een kleine achterbak in je auto hebt, kijk dan goed naar hoe compact je de wagen in kunt klappen en of de wielen er gemakkelijk af te halen zijn. Thank us later!

Is het de bedoeling dat je regelmatig samen met de kleine boodschappen gaat doen? Dan is het goed om te weten dat de opbergmand onder de wagen er is in verschillende maten.

Check ook even het gewicht van de kinderwagen! Als je in een bovenwoning woont of regelmatig gebruik maakt van het openbaar vervoer, is het gewicht een belangrijk puntje.

Geboorte felicitatiekaarten

Bekijk ons aanbod geboorte felicitatiekaarten

De combiwagen en duo-wagen

De populairste kinderwagen is de combiwagen. Je kunt deze namelijk gebruiken vanaf de geboorte van je kind tot ongeveer het vierde levensjaar. Vanaf het moment dat je kind zelfstandig kan zitten, kun je van de kinderwagen een wandelwagen buggy maken. Je doet er dus super lang mee. De combiwagen is ook makkelijk te gebruiken wanneer je veel met de auto weggaat omdat je het autostoeltje op het onderstel kunt bevestigen. Oké, ze zijn misschien wat duurder, maar wel ontzettend handig.

Een duo-wagen is een echte uitkomst wanneer je een tweeling krijgt of in verwachting bent van de tweede als je eerste nog jong is. Met een duo-wagen kunnen je kindjes op 3 verschillende manieren in de wagen liggen of zitten: naast elkaar, boven elkaar of tegenover elkaar. Gezellig toch?

Het uiterlijk van de kinderwagen

Tja, nu we alle praktische zaken hebben gehad, gaan we toch naar het onderdeel dat we toch eigenlijk het leukst vinden: de looks! Want ja, niet alleen je kind moet shinen in de kinderwagen, maar ook jij vindt het stiekem leuk om straks achter een mooie kinderwagen te flaneren.

Welke kinderwagen mooi is, is natuurlijk een kwestie van smaak. Welke stijl past bij jou? Is dit een klassieke kinderwagen of juist een hele moderne kinderwagen? Tegenwoordig kun je heel veel kanten op met het stijlen van je eigen wagen. Joolz is onder andere zo’n merk waarbij je de wagen zelf kunt samenstellen. Zo kun je de zonneklep een ander kleurtje geven en de duwstang een leuk printje.

Verschillende merken kinderwagens

Kinderwagens zijn te koop van meerdere merken. Wij hebben de populairste merken van de beste kinderwagens voor je op een rijtje gezet:

 • Bugaboo kinderwagen
 • Joolz kinderwagen
 • Maxi-Cosi kinderwagen
 • Easywalker kinderwagen
 • Cybex kinderwagen
 • Mutsy kinderwagen
 • Nuna kinderwagen
 • Stokke kinderwagen
 • Quinny kinderwagen

Echt een beste kinderwagen of buggy is er dus eigenlijk niet. Het hangt allemaal af van verschillende, persoonlijke factoren. Test hem uit in de winkel, kijk naar wat jullie mooi en fijn vinden en uiteraard naar het prijskaartje dat eraan hangt. Het gaat erom dat jullie straks kunnen genieten van heerlijke wandelingen met jullie kleintje.


Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;