1. Home
  2. Magazine
  3. Magazine categorie geboorte
  4. Wat te doen met geboortekaartjes?

Gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleine wondertje! Waarschijnlijk hebben jullie nog véél meer felicitaties ontvangen via een kaartje. Super leuk zoveel kaartjes, maar wat doe je ermee? Wij hebben wat geboortekaartjes ideeën en tips voor je verzameld zodat je ze altijd kan (blijven) bewonderen.

Geboortekaartjes ophangen: maak een kaartenslinger

Als je alle geboortekaartjes in het raamkozijn zet of aan de deur plakt, ziet het er meestal rommelig uit. Wanneer je baby is geboren, ligt het huis hoogstwaarschijnlijk al helemaal vol met allerlei gadgets, kleertjes en knuffels. Bundel alle felicitatiekaartjes bij elkaar en maak een kaartenslinger. Koop een mooi lint. Je kan kiezen voor een blauw of roze lint, maar natuurlijk ook voor een basic kleur. Kijk goed voor welke muur je de kaartenslinger wilt hangen en meet hoeveel lint je hiervoor nodig hebt. Reken een beetje extra zodat de slinger straks niet helemaal strak hangt. Maak het lint aan beide kanten met een punaise of knoopje vast. Weer een geboortekaartje door de brievenbus? Hang hem op aan het lint met een klein houten knijpertje.

Tip: maak de slinger alvast een tijdje vóór je uitgerekende datum. De slinger hangt dan al klaar, en je partner of kraamhulp hoeft dan alleen nog maar de kaartjes eraan op te hangen. Jij moet je hier in je kraamtijd namelijk helemaal niet mee bezig houden. Jij moet lekker genieten van al het moois!

Geboorte felicitatiekaarten

Babykaartjes ophangen: maak een fotocollage van geboortekaartjes

Na een paar weken is het misschien toch wel tijd om de kaartjes op te ruimen. Het is alleen zonde als deze bijzondere kaarten in een lade verdwijnen, toch? Geniet nog veel langer van de geboortekaartjes door ze in te lijsten en op de babykamer te hangen! Koop 1 of 2 grote fotolijsten (afhankelijk van het aantal kaartjes) en haal het hardboard uit de lijst. Plak de kant waar je tegenaan kijkt helemaal vol met de kaartjes en doe het volgeplakte hardboard weer terug in de lijst.

Tip: kies een lijst die goed in het babykamertje past. Is dat wit, eiken, zwart, strak of sierlijk?

Plak de geboortekaartjes in de letters van de naam

We hadden het net al even over het maken van een collage in een fotolijst. Een collage kan je op verschillende manieren maken, dus ook de letters van de naam van je zoon of dochter. Is de babykamer nog een beetje saai? Maak met de geboortekaarten de naam van jouw baby op de muur. Plak ze op met dubbelzijdig tape zodat je de muur niet beschadigd.

Geboortekaartjes bewaren in een bewaardoos

Je geboortekaarten opbergen in een kistje, kratje of doos is heel simpel maar stiekem toch heel leuk. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat je de doos op zolder zet. Kies een bewaardoos die past in het thema van de babykamer en zet hem op een mooi plekje. Stylisch en praktisch tegelijkertijd! Als de kaarten bewaart in een opbergdoos, pak je het er makkelijk even bij en kun je de kaarten steeds opnieuw teruglezen. Er zijn ook speciale herinneringendozen waar dingen zoals het eerste haarlokje en het geboortepakje in zitten. Hier kun je ook de geboortekaarten bij doen.

Tip: een houten koffertje is ook een goede optie om de babykaarten in te bewaren. Tegenwoordig kun je deze koffertjes ook personaliseren met de naam van jouw kleintje. Dit staat extra gezellig in de babykamer en is perfect speelgoed voor later.

Je bent nu vast en zeker geïnspireerd geraakt door deze geboortekaartje ideeën. Deze bijzondere kaarten bewaren op een leuke manier hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn. Of je nu wilt dat ze opvallen of subtiel te zien zijn: het is helemaal aan jou!

Bekijk ons aanbod geboorte felicitatiekaarten

Blog_Geboortekaartjes

 

Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;