Inpak tips voor kerstcadeaus

Dompel je onder in de wereld van inpakken en ontdek alle creatieve inpak trends voor kerst. Of je nu de klassieke weg inslaat met traditioneel cadeaupapier, kiest voor een milieuvriendelijke twist of de boel nog feestelijker maakt met glitters, het inpakken van kerstcadeaus is al een feestje op zich! Maak dit jaar écht indruk met je kerstcadeau.

Kerstcadeaus traditioneel inpakken

Wie houdt van een traditionele kerst met rood, groen en goud, hoeft niet ver te zoeken naar passend inpakpapier. In vrijwel iedere winkel kom je producten tegen die naadloos aansluiten op dit klassieke thema. Maar hier komt het interessante gedeelte: de keuze van merk en winkel kan aanzienlijk verschil maken. Het gaat met name om de kwaliteit van het inpakpapier. Het geheim zit hem in de details. Stevige papiersoorten, sterk (washi) tape en dikke krullinten geven je cadeautjes namelijk een luxe uiterlijk.

Kerstcadeaus stijlvol inpakken

Wil je je cadeaus écht laten schitteren? Pak ze dan in met mooi papier of stof en geef ze vervolgens een tweede laag van transparant folie. Strooi tussen de twee lagen sprankelende glitters of kerstconfetti. Voeg de finishing touch toe met leuke stickers, sierlijke krullinten en een takje kerstgroen. Je kerstcadeautje maakt gegarandeerd indruk.

Tip: geef je iets aan hele opgeruimde types? Laat de glitters dan even achterwege, want die vind je nog wekenlang door het hele huis.

Inpak tips voor kerstcadeaus magazine

 

Duurzaam inpakken van kerstcadeaus

Het in- en uitpakken van cadeaus mag dan traditioneel gezien niet het meest duurzame proces zijn, maar er zijn creatieve manieren om het inpakken verantwoord aan te pakken. Inpakpapier eindigt vaak als eenmalig gebruikt product in de prullenbak, maar met een andere aanpak kun je een duurzamer pad bewandelen!

  • Gebruik washi tape

Door het inpakpapier vast te maken met washi tape en striklinten, kan je het papier prima opnieuw gebruiken. Washi tape laat geen plakresten achter, waardoor je het papier een tweede leven kunt geven. Hetzelfde geldt voor het vastmaken van het papier met sierlijke linten.  

Tip: leer je kinderen aan dat ze het papier niet openscheuren, maar bij het tape losmaken, zodat het papier intact blijft.

  • Inpakken met textiel

Furoshiki is een Japanse traditie van inpakken met textiel. Hierbij gebruik je een mooie stof en een bepaalde wikkel en knooptechniek om je cadeaus duurzaam in te pakken. De ontvanger kan de stof vervolgens weer gebruiken om een andere cadeau op een originele en verantwoorde manier in te pakken. Win-win!  

  • Geef het in kerstcadeautasjes

Laat het inpakpapier links liggen en doe je kerstcadeaus in mooie kerstcadeautasjes. Je bespaart niet alleen tijd, maar je bent ook meteen lekker duurzaam bezig. De tasjes kunnen keer op keer hergebruikt worden.

Tip: hang een losse gift label aan het tasje met de naam van de ontvanger, zodat het eenvoudig te vervangen is bij hergebruik.

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling

Join the club! Maak het jezelf gemakkelijk met een account vol voordelen.

 

Fopcadeau voor kerst

Wil je iemand in de maling nemen? Zoek dan een mini cadeautje uit, en gebruik oude dozen van webshop bestellingen of vraag doosjes aan de buren om het cadeau keer op keer in een steeds grotere doos te verpakken. De laatste doos pak je uiteindelijk in met inpakpapier, waardoor het een heel groot cadeau lijkt.

Tip: leuk om met een onbenullig cadeau te doen, maar zeker ook wanneer je iemand ten huwelijk wilt vragen met kerst. Je partner verwacht nooit dat uit zo’n groot cadeau een klein doosje met een verlovingsring tevoorschijn komt.

The gift of giving

Het geven van een cadeau is vaak nog leuker dan het krijgen van een cadeau. De voorpret die je hebt bij het uitzoeken en inpakken is iets waar je al van kunt genieten. Of het nu een klein juweeltje of een groot gebaar is, maak van het verrassen een feestje! De moeite die je doet, wordt altijd gewaardeerd. Veel plezier met geven!

Inpak tips voor kerstcadeaus magazine 2

 


Wie verras jij met een kerstcadeau?

; ;