Alcoholvrije cocktails, speciaalbiertjes, fruitig tafelwater en zonnige sangria; de Hollandse zomer is niet te voorspellen, maar verfrissende drankjes horen er hoe dan ook bij. Feit is dat de temperatuur goed is, waardoor je vanzelf in die zomerse modus komt. Dus laat je inspireren en schenk jezelf (en je gasten) zo’n lekker drankje in of verras iemand per post met deze dorstlessers.

Zomerdrankjes

 

Ohlala Lolea

Het Spaanse Lolea maakt sprankelende sangria’s waar je temperament van gaat bruisen. De Lolea Sangria Clarea, ook bekend als ‘No2’, is gemaakt van de aromatische mediterrane Muscat druif. Het is een witte sangria, die heerlijk is als aperitief, maar ook tijdens het diner. Serveer ‘m koud met een stuk fruit in het glas voor een feestelijk effect.Extra leuk: de kleurrijke Lolea fles is herbruikbaar. Vul de lege fles met fruitwater of limonade voor een volgende keer. De afsluitbare beugel zorgt ervoor dat je de fles goed kunt afsluiten.

DIY Tafelwater

Zelf tafelwater is hartstikke makkelijk en leuk, want zo zet je weer eens iets anders op tafel dan water met munt en citroen. Gebruik gedroogd fruit of een DIY tafelwater karaf van Pineut en brouw de meest verkoelende zomerdrankjes. Ook lekker om te mixen met een scheutje sangria en er zo een bruisend zomerfeest van te maken!

 

Ijsthee door de brievenbus

Wil je een echte theeleut verrassen? Geef dan ijsthee door de brievenbus cadeau! Speciaal voor een verjaardag of voor een me-time momentje. De vrolijke doosjes bevatten ijsthee die je zelf kunt maken in een karaf. Even in de koelkast zetten met eventueel nog wat eigen toevoegingen erin (verse munt of bevroren vruchten) en je hebt een heerlijk verkoelend drankje.

Gembier

Ginger beer of gember bier, maar dan net even anders: met Pineut Soda Gembier ananas en kurkuma of citrus zet je gemakkelijk zelfgemaakte drankjes op tafel. Alcoholvrij, maar met een scheutje rum erbij kan je er ook een zomerfrisse cocktail van maken. Voeg bruisend water toe en je tovert een lekker aperitief of verfrissend drankje tevoorschijn. Verpakt in een robuuste glazen fles en voldoende voor 6-8 drankjes.

Recept (alcoholvrije) Pineut gembiertjes

Met dit heerlijke extract maak je vervolgens in een handomdraai 4 tot 8 Gembiertjes. Maak het extract volgens de beschrijving op de verpakking. Voeg dan simpelweg wat bruisend water toe en eventueel een scheutje rum. Geniet ervan!

  • De beste verhoudingen voor de lekkerste Gembier:
  • 1 deel Gembier-extract;
  • 1 deel bruisend water;
  • Liever iets minder pit(tig)? Maak er gerust een 'één op tweetje' van, door wat extra bruiswater toe te voegen.;
  • Voeg een scheutje rum toe voor de alcoholhoudende variant.

Bekijk onze uitgebreide cadeau categorie met dranken en ontdek waarmee jij een ander verrast!


Proost op de zomer!

; ;