Op Valentijnsdag vieren we de liefde. We zetten onze geliefden in het zonnetje. Of dit nu gaat om je partner, je beste vriend(in), een fijne collega of een familielid waar je van houdt. Je wilt natuurlijk niet op de verkeerde dag aankomen met je valentijnskaart of je hartjesballon. Wanneer is het Valentijnsdag? Op welke dag valt Valentijnsdag? Wanneer wordt Valentijnsdag gevierd in andere landen? Wij vertellen het je graag!

Wanneer is Valentijnsdag?

We vieren Valentijnsdag ieder jaar opnieuw weer op 14 februari. Zoals je in de blog ''Wat is Valentijnsdag?'' hebt kunnen lezen, vieren we Valentijnsdag mogelijk op 14 februari omdat op deze dag Priester Sint Valentijn is vermoord.

Op welke dag is Valentijnsdag dit jaar?

Valentijnsdag 2024 valt op woensdag. Een mooie dag om de liefde te vieren! Valentijnsdag 2023 viel op dinsdag. Je kan je (geheime) liefde op dinsdag 14 februari verrassen met een mooie valentijnskaart, een hartjesballon of overheerlijke chocolade!  

Bekijk ons aanbod valentijnskaarten

Wanneer is Valentijnsdag

 

Wanneer is Valentijnsdag in andere landen?

Voor ons is het heel normaal dat Valentijnsdag op 14 februari wordt gevierd. In Europa vieren we bijna (!) allemaal Valentijnsdag op 14 februari. Denk aan Spanje, België, Portugal, Frankrijk, Finland en Estland. Toch is Valentijnsdag niet overal op deze datum, en zijn er ook landen waar het helemaal niet gevierd wordt.

 • Amerika
  In Amerika wordt Valentijnsdag gevierd en is het één groot feest! Amerikanen verrassen elkaar uitgebreid met cadeautjes, kaarten, bloemen en leuke dates. Hier vieren ze net zoals wij Valentijnsdag op 14 februari.
   
 • Brazilië
  In Brazilië wordt Valentijnsdag wél gevierd, maar niet op 14 februari. Dit komt omdat dan Braziliaans carnaval wordt gevierd. In dit land vieren ze Valentijnsdag op 12 juni omdat dit de sterfdag is van de beschermheilige van het huwelijk.
   
 • Wales
  In Wales vieren ze geen Valentijnsdag op 14 februari. Hier wordt wel iets soortgelijks gevierd op 25 januari. In Wales is Dwynwen de beschermer van de liefde. Hier heet de nationale dag van de liefde dan ook Dydd Santes Dwynwen.
   
 • China
  China viert geen Valentijnsdag maar wel een ander liefdesfeest: Qixi. Dit feest wordt altijd gevierd op de zevende dag van de zevende maand (volgende Chinese kalender). Qixi is gebaseerd op een oude, romantische en Chinese Mythe.
   
 • Roemenië
  In Roemenië wordt op 24 februari Dragobete gevierd. Dragobete is hier de beschermer der liefde. Deze dag staat daarom in dit land in het teken van de liefde.
   
 • Duitsland
  In Duitsland vieren ze helemaal geen Valentijnsdag. 14 februari is de geboortedag van Judas (de verrader van Jezus) en daarom is het zelfs een ongeluksdag.
   
 • Maleise, Rusland, Indonesië, Pakistan en Saoedi-Arabië
  In deze landen wordt geen Valentijnsdag gevierd. Het is in deze landen verboden om aan Valentijnsdag te doen.

Leuk om te weten wanneer Valentijnsdag in de rest van de wereld gevierd wordt, toch?! Nu je weet dat Valentijnsdag bij ons op woensdag 14 februari valt, kun je er in ieder geval voor zorgen dat je kaartje of cadeautje op tijd bezorgd wordt. Wie verras jij op 14 februari?


Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;