1. Home
  2. Over Hallmark
  3. Hallmark bestaat 100 jaar!

Handelen in wensen, het ontstaan van Hallmark Cards

Joyce C. Hall stapte in 1910, voorzien van twee gevulde schoenendozen met ansichtkaarten, op de trein naar Kansas City (Verenigde Staten). Hij had een visie, een droom. Hij begreep hoe graag mensen contact houden met hun dierbaren. Hij zou er voor zorgen dat iedereen dat werkelijk kon doen door middel van een wenskaart.

Joyce ging langs drogisterijen en cadeauwinkels om zijn kaarten te verkopen. Samen met zijn broers richtte hij in Kansas City een speciaalzaak op in kaarten, cadeaus, boeken en drukwerk. De gebroeders Hall maakten al snel naam als de broers die ‘handelen in wensen’. De naam Hallmark was geboren en groeide uit tot een mondiaal begrip.

Het familiebedrijf

Hallmark 100 jaarOprichter Joyce C. Hall begreep dat menselijk contact over grenzen heen reikt. Dus zocht hij in 1931 de samenwerking met een Canadees wenskaartenbedrijf. Daaruit ontstond in 1958 Hallmark Canada. In datzelfde jaar opende Hall een vestiging in Engeland. Inmiddels heeft Hallmark Cards ook vestigingen in Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Canada, Duitsland, België en Nederland.

Joyce C. Hall, een charismatisch en communicatief sterke persoonlijkheid, zette zich maar liefst 56 jaar met niet aflatend enthousiasme in voor Hallmark Cards. Het huidige Hallmark Cards, Inc. behoort in de Verenigde Staten tot de top van familiebedrijven, die niet aan de beurs zijn genoteerd. In 1966 nam Joyce's zoon Donald de leiding over, tot 1985. Diens zoon, Donald J. Hall Jr., trad in 2002 aan en zette hiermee de familietraditie voort.

Meer dan 30 talen en in meer dan 100 landen

Inmiddels meer dan 100 jaar later zijn Hallmark wenskaarten verkrijgbaar in meer dan 30 talen en in meer dan 100 landen. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Kansas City (Amerika). De dochterondernemingen van deze divisie zijn onder andere gevestigd in Canada, Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland.

Geschiedenis

1910 - Oprichting Hallmark Cards in Kansas City


1966 - Oprichting Hallmark International


1991 - Gebroeders Spanjersberg en MUVA Greetings worden overgenomen door Hallmark Cards

1997 - Hallmark merk achterop de wenskaarten in Nederland en België


1999 - Lancering Hallmark.nl en eerste e-card in Nederland


2002 - Lancering Hallmark.be en eerste e-card in België


2005 - Lancering online échte kaarten maken


2010 - Hallmark viert 100-jarig bestaan


2011 - Lancering mobiele app

; ;