1. Home
  2. Over Hallmark
  3. Persberichten
  4. Hallmark en Primera tekenen contract voor vijf jaar

Hallmark en Primera tekenen contract voor vijf jaar

Continuering samenwerking: Hallmark in 460 Primera winkels verkrijgbaar

Hallmark Cards Nederland en Primera hebben de samenwerking voor een periode van 5 jaar opnieuw vastgelegd. Hiermee zijn de wenskaarten van Hallmark in alle winkels van Primera verkrijgbaar. Primera is de grootste retailer binnen de tabak- en gemaksbranche met meer dan 460 winkels verspreid over Nederland.

Voor zowel Primera als Hallmark is de voortzetting van het partnership een belangrijke stap om de gezamenlijke succesvolle aanpak van deze belangrijke productcategorie te continueren en verder uit te bouwen. Jan Willem Koch, managing director Hallmark Cards Nederland:

‘We zijn in 1991 de samenwerking met Primera aangegaan: vanuit een kleine wenskaartenpresentatie naar een destiny store met een breed assortiment waar de Hallmark collectie optimaal wordt gepresenteerd. Ondanks de moeilijke omstandigheden in de detailhandel blijft Primera in winkels, omzet  en klanten groeien. Met 460 winkels is er altijd een Primera winkel in de buurt waar consumenten een Hallmark wenskaart kunnen kopen.’

Sinds de opening van de eerste Primera winkel is Hallmark een vaste waarde binnen het wenskaartenassortiment van de retailer. Uit de voortzetting van de samenwerking spreekt het vertrouwen dat de twee partijen in elkaar hebben. Gert van Doorn, ‎commercieel directeur Primera, bevestigt dit:

‘Hallmark is een sterk merk waar nog veel meer uit te halen is in samenwerking met Primera. Hoewel de wenskaartenmarkt krimpt, liggen er voor ons gezamenlijk nog meer dan genoeg kansen om een groter deel van de markt naar ons toe te trekken. Als marktleider in cadeaukaarten richten we ons de komende jaren bijvoorbeeld op combinaties met wenskaarten. Daarnaast verwachten we de komende jaren met Hallmark het assortiment verder uit te kunnen breiden. De duur van het contract maakt het mogelijk om te investeren voor de langere termijn, waar we gezamenlijk van zullen profiteren.’