1. Home
  2. Over Hallmark
  3. Persberichten
  4. Hallmark spoort uit ’t oog verloren dierbaren op en herenigt ze

Hallmark spoort uit ’t oog verloren dierbaren op en herenigt ze

Reconnect Service brengt oude vrienden, familie en bekenden weer bij elkaar

Capelle aan den IJssel, 24 september 2014 - Op de eerste dag van de Week tegen Eenzaamheid lanceert Hallmark Cards een bijzondere dienst. Nederlanders kunnen een maand lang kosteloos het Reconnect-team inschakelen om oude vrienden, familie en bekenden op te sporen en te herenigen. De behoefte aan contact met uit het oog verloren mensen is groot, zo blijkt uit onderzoek.

Week tegen Eenzaamheid

Uit recent onderzoek1 blijkt dat ruim een derde van Nederland zich af en toe eenzaam voelt en 13% zelfs regelmatig of vaak. Hallmark gelooft in de kracht van echte aandacht en zet zich dan ook graag in voor de Week tegen Eenzaamheid. Hallmark heeft zich daarom ten doel gesteld duizenden mensen weer bij elkaar te brengen en geeft iedereen de kans een ander te laten voelen hoe belangrijk ze voor hen zijn.

66% wil contact herstellen

Meer dan de helft van alle Nederlanders denkt minstens 1 keer per maand aan verwaterde relaties en 66% zou graag het contact willen herstellen. Vooral oude vrienden, collega’s en klasgenoten worden gemist. In 10% van de gevallen gaat het om een oude geliefde waar met weemoed aan gedacht wordt.

Reconnect Service helpt mensen op weg

Gedurende de hele maand oktober staat het team van de Hallmark Reconnect Service klaar om mensen te vinden en te herenigen. Veel mensen willen het contact namelijk wel herstellen, maar verloren, achterhaalde contactgegevens of schroom staan die stap in de weg. Via reconnectservice.nl kan nu kosteloos de hulp ingeroepen worden van het Reconnect-team. Zij doen hun best de gezochte persoon en adresgegevens weer te vinden. In de maand september heeft de service warmgedraaid en zijn de eerste mensen al gevonden en herenigd. Deze vaak bijzondere verhalen zijn vanaf vandaag te bekijken op de site.

Speciale collectie kaarten

Veel mensen vinden het moeilijk om hun gevoel onder woorden te brengen. Om dat makkelijker te maken, is een speciale serie kaarten met bijzondere teksten ontworpen om het gesprek weer te openen of direct te uiten hoe belangrijk iemand is. Iedereen kan via de Hallmark-site of -app een gratis echte kaart uit de serie sturen, men hoeft alleen de postzegel af te rekenen.

Noot aan redactie:

Voor meer informatie, resultaten en beeld/videomateriaal van de zoektocht en gevonden verhalen kunt u contact opnemen met Marieke Haverlag, tel. 06-120 44 660 of marieke@lemz.net. Ook kan er meegelopen worden met het Reconnect-team. Indien gewenst kan er in overleg contact worden gelegd met mensen die op zoek zijn naar een oude bekende of al herenigd zijn.

1 De onderzoeksresultaten in dit persbericht zijn verkregen uit een representatief onderzoek door Bureau Consumenten Onderzoek onder 852 respondenten in Nederland, zoals verricht in september 2014. Een tabellenboek is beschikbaar op aanvraag. De Week tegen Eenzaamheid wordt geïnitieerd door Coalitie Erbij (met o.a. als kernleden het Leger des Heils, het Nationaal Ouderenfonds en Nationale Vereniging de Zonnebloem).

Hallmark Cards Nederland is onderdeel van Hallmark Cards Continental Europe. De grootste leverancier van wenskaarten in Nederland en België is marktleider in de Benelux. Jaarlijks vinden miljoenen wenskaarten van Hallmark Cards hun weg naar de consument. Door middel van wenskaarten - al dan niet digitaal - wil Hallmark Cards een bijdrage leveren aan het bevorderen van de communicatie tussen mensen, en het tonen van gevoelens, zoals liefde en vriendschap. Hallmark Cards Continental Europe is onderdeel van het Amerikaanse Hallmark Cards-concern.

; ;