Paasvrij - de trends van 2010

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 29 maart 2010 - Het eerste weekend van april is het Pasen. Naast de religieuze oorsprong van Pasen staan deze dagen ook van oudsher al in het teken van het begin van de lente. Er kan dan ook tijdens deze dagen vaak voor het eerst genoten worden van het voorjaarszonnetje. Zo is het door de jaren heen ontstaan, dat deze dagen bij uitstek geschikt zijn en al vele jaren populair zijn, om er even lekker tussenuit te gaan. Maar wat zijn nou eigenlijk de trends voor de vrijetijd

Authentiek en duurzaam

We zien een duidelijke groei van de populariteit van het plattelandstoerisme. De consument wil gezellige, authentieke en innovatieve producten met oog voor duurzaamheid en milieu. Denk hierbij aan kamperen bij de boer of het huren van een unieke locatie als een kasteel of herberg. De crisis heeft ons doen inzien dat een vakantie in eigen land zo gek nog niet is. Tevens biedt het de mogelijkheid om frequenter een dagje of weekendje weg te gaan; een andere trend voor 2010. En waar meer vraag is, volgt ook meer aanbod. Je kunt nu al in ieder seizoen een dagje of weekendje weg beleven. En dat komt goed uit, want we krijgen in dit jaar nog minder vrije tijd in de steeds drukker wordende 24-uurs economie.

Beleving

Beleving wordt in 2010 dus steeds belangrijker. Een dagje naar een toeristische trekpleister is niet meer van deze tijd. Een boomgaardwandelroute in de Betuwe of een yogaretraite in Marokko; mensen willen iets unieks beleven.

Wanneer we naar het buitenland gaan dan doen we dat met een lowcost airline en beleven we de bestemming als een 'local'. Ook hier willen we geen standaard, massaal toeristisch product. We willen de cultuur en de mensen van onze vakantiebestemming echt leren kennen. Zij nemen ons mee naar de leuke en unieke plekjes van een stad of streek.

Paasbrunch

Hallmark Cards herkent nog een andere trend voor Pasen in 2010. Het aantal verzonden kaarten als uitnodiging voor een paasbrunch nemen in aantal sterk toe. Het steeds uitgebreider wordende paas-assortiment in de supermarkten, dat varieert van drankjes en hapjes tot servetten en bordjes, bevestigt dat dit ouderwetse gebruik steeds meer aan terrein wint. Families en vrienden komen op één van de paasdagen samen om eieren te zoeken en van een luxe ontbijt of lunch te genieten. Tenzij je een wijnroute in de Dordogne loopt of in de zon voor je gehuurde boerenhoeve zit natuurlijk…

Bron: www.vrijetijdskennis.nl, Goof Lukken

; ;