1. Home
  2. Magazine
  3. Magazine categorie kerst
  4. 8 december: Dag van de Kerstkaart

8 december: Dag van de Kerstkaart

De Sint is weer het land uit en kerst staat voor de deur. Dé tijd voor een kaartje vol liefde, een mooie kerstwens en lieve kerstgroetjes voor je familie en vrienden. Stuur een handgeschreven kaartje waarin je laat weten hoe blij en dankbaar je bent met de mensen om je heen. De Dag van de Kerstkaart is in het leven geroepen door Vereniging Wenskaart Nederland, en is hét moment om je eerste kerstkaarten te versturen. Doe jij mee?

Waarom een kerstkaartje?

Een kerstkaart versturen is een kleine moeite met een groot gebaar. Stuur warmte en liefde naar de mensen om je heen! Met een kerstkaart kun je je dierbaren fijne feestdagen wensen en terugblikken op het afgelopen jaar. Zijn er speciale momenten geweest het afgelopen jaar? Zijn er mijlpalen behaald? Of was het een moeilijk jaar en hebben jullie veel steun aan elkaar gehad?

Misschien wil je juist laten weten hoeveel zin je hebt in het jaar dat komen gaat en alvast vooruit kijken naar de gebeurtenissen die op de planning staan. De sleutel van een nieuw huis? Een bruiloft? Of een familieweekend met elkaar waar je zin in hebt?

Met een persoonlijk kerstkaartje kun je het allemaal vertellen. Ook als je niet zoveel te vertellen hebt, kun je met een kerstkaart laten weten dat je aan diegene denkt.

Verstuur je kerstkaarten op de Dag van de Kerstkaart

 

Wat is de Dag van de Kerstkaart?

De kerstbomen worden weer in huis gehaald, de lampjes worden opgehangen en de kerstkaarten kunnen geschreven worden! De Dag van de Kerstkaart is op 8 december en dat is dit jaar op vrijdag. Dit is het perfecte moment om te starten met het schrijven van je kerstkaarten. Tover een glimlach op het gezicht van een ander door een lieve kerstwens te versturen. Natuurlijk hoef je op deze dag niet meteen stapels kaarten te versturen. Al is het er maar ééntje, want elk kaartje telt.

Waarom een kaartje sturen op deze dag?

Iedereen vindt het leuk om kerstkaarten te ontvangen dus waarom zou je zelf ook geen kerstkaarten versturen? Om ervoor te zorgen dat je kaartje op tijd bezorgd wordt, kun je ook maar beter op tijd beginnen met schrijven. Door op de Dag van de Kerstkaart alvast te starten met het schrijven van kerstkaarten, verspreiden we met elkaar niet alleen de drukte bij de postbezorgers, maar is de kans groter dat we ook een kaartje terug ontvangen. Misschien heb jij straks wel de hele woonkamer gezellig volhangen met kerstkaarten en lieve wensen. Daar word je toch blij van?

Hopelijk zorgt de Dag van de Kerstkaart ervoor dat er straks zoveel mogelijk mensen genieten van een sfeervol huis vol vrolijke kerstkaarten. Samen zorgen we voor een sneeuwbaleffect van liefde en warmte, en dat is waar het om draait met de feestdagen!

Bekijk ons aanbod kerstkaarten


Welke kerstkaart ga jij binnenkort sturen?

; ;