1. Home
 2. Magazine
 3. Magazine categorie kerst
 4. De 10 leukste Hallmark kerstfilms

It's the most wonderful time of the year! En dus ook de fijnste tijd om weg te zwijmelen bij sfeervolle kerstfilms. Wist je dat er ook in Nederland een hele lijst aan echte Hallmark films voor je klaarstaat op Hallmark Channel en Videoland? Of je ze nu samen met de familie kijkt, of in je eentje met een grote bak popcorn. Geniet ervan! Wij hebben de leukste Hallmark films Nederland voor je op een rijtje gezet.

Waarom voelt het zo goed om Hallmark kerstfilms te kijken?

Maar eerst geven we je antwoord op de vraag: Waarom krijgen we zo'n goed gevoel van het kijken naar kerstfilms? We houden nu eenmaal van romantiek, heerlijke kersttradities en een gelukkig einde. Als de aftiteling van de kerstfilm in beeld komt, voelen we ons geweldig, keer op keer. Of we de film nu voor de eerste keer of voor de vijfde keer zien.

Maar waarom is dat zo? Volgens een gedragswetenschapper is de emotionele reis van een kerstfilm comfortabel, en het geeft ons een gevoel van voldoening vanwege de betrouwbaarheid ervan.

Zoals Pamela Rutledge van de Fielding Graduate University aan NBC vertelde, hebben de verhalen van kerstfilms veel weg van sprookjes. We vinden troost in de herkenbare verhaallijnen. Terwijl we kijken, kunnen we gemakkelijk ontsnappen in elke film en ons dagelijks leven even op pauze zetten. Daarnaast voelen we ons verbonden met de personages uit kersfilms van Hallmark Channel. Hierdoor krijgen we gevoelens van hoop en optimisme. Al deze gevoelens gaan stress, angst en zelfs depressie tegen die we in het dagelijks leven kunnen ervaren.

Kortom: kijken naar Hallmark kerstfilms is goed voor ons emotioneel welzijn. Het is gewoon wetenschap!

Top 10 Christmas films Hallmark

Soms ben je uren bezig met het uitzoeken van de beste kerstfilm. Wij hebben de leukste tien kerstfilms van Hallmark alvast voor je verzameld. Je kunt de Hallmark films online kijken. Check Hallmark films videoland, Hallmark Channel, Youtube en Amazon Prime.

 1. Christmas At The Plaza

  Wanneer historica Jessica wordt ingehuurd om een tentoonstelling van het Plaza Hotel in New York te maken, vindt ze meer dan feiten terwijl ze samenwerkt met de knappe etaleur Nick. Samen gaan ze op zoek naar het verhaal achter een mysterieus ornament.

 2. A Winter Getaway

  Joe krijgt een luxe uitje cadeau van zijn rijke, beste vriend. Courtney is de reisleidster die hem tijdens zijn vakantie bijstaat. Joe's reis zou hem wel eens naar de liefde van zijn leven kunnen leiden.

 3. Project Christmas Wish

  Al jaren speelt Lucy de kerstman voor de gemeenschap van haar stadje. Als ze de wens van een klein meisje vervult voor een "Kerstmis zoals vroeger", komt onverwachts haar eigen wens uit.

 4. The Christmas Train

  Een journalist maakt een treinreis door het hele land met Kerstmis, en heeft geen idee dat deze reis hem naar het ruige terrein van zijn eigen hart zal brengen.

 5. A Very Merry Bridesmaid

  Leah's dertigste verjaardag valt op kerstavond, dezelfde dag als de bruiloft van haar broer. Haar jeugdliefde is terug in de stad voor de bruiloft en hij is vastbesloten ervoor te zorgen dat haar verjaardag wordt gevierd.

 6. On The 12th Date Of Christmas

  Twee collega's strijden om dezelfde promotie en moeten een twaalf dagen durende romantische kerstspeurtocht maken om een nieuw hotel te promoten.

 7. Write Before Christmas

  Jessica wordt vlak voor kerst gedumpt door haar vriend. Ze besluit kerstkaarten te versturen naar de mensen die speciaal voor haar zijn. De tante die haar opvoedde, haar broer, een ouder wordende popster, de leraar die haar inspireerde, en haar vriend die altijd de waarheid vertelt.

 8. A Shoe Addict's Christmas

  Wanneer Noelle ingesneeuwd raakt in het warenhuis waar ze werkt, helpt een eigenzinnige beschermengel haar de liefde, de familieband en het geloof te herontdekken die ze in de wacht had gezet.

 9. Christmas Wishes & Mistletoe Kisses

  Weken voor Kerstmis wordt Abbey ingehuurd om het landgoed van zakenman Nick te versieren. Ze moet de muur tussen haar en Nick afbreken en tegelijkertijd het kerstgevoel levend houden.

 10. The Christmas House

  De ouders van tv-ster Mike Mitchell en zijn broer Brandon Mitchell, vragen of ze thuis willen komen voor de feestdagen. Er zijn namelijk moeilijke beslissingen die genomen moeten worden. Het samenbrengen van de familie zorgt ervoor dat de magie uit het verleden weer terug is bij de Mitchell-familie.

Zak lekker onderuit en maak deze sfeervolle periode nóg gezelliger met een Hallmark kerstfilm. Deze periode is al druk genoeg, dus zo’n fijn momentje van rust kan je best even gebruiken. Zwijmel weg bij deze Hallmark romantische films en geniet van de feestdagen!

De 10 leukste Hallmark kerstfilms magazine

Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;