1. Home
  2. Magazine
  3. Magazine categorie kerst
  4. Hallmarkers sturen kerstkaarten naar eenzame ouderen

Hallmarkers sturen kerstkaarten naar eenzame ouderen

Tijd voor een mooi initiatief! Tijdens de feestdagen versturen we kerstkaarten naar onze dierbaren. We schrijven een lieve wens voor de mensen waar we om geven en dragen hiermee bij aan een onvergetelijke kerst. Waarom zou je ook geen kaartje sturen naar een onbekende? Helaas zijn er heel veel ouderen die zich juist tijdens de feestdagen eenzaam voelen. Kerst moet voor iedereen een periode vol warmte zijn, en daarom schreven de medewerkers van Hallmark kaartjes met mooie kerstwensen voor eenzame ouderen.

Een kerstkaartje naar eenzame ouderen

Op donderdag 15 december 2022 hebben we op meerdere Hallmark kantoren kerstkaartjes geschreven voor eenzame ouderen. Bij Hallmark zijn we natuurlijk elke dag bezig met het bezorgen van een glimlach op iemand zijn gezicht met een mooie kaart, en daarom zijn we blij dat we dit voor eenzame ouderen kunnen doen. Deze mensen verdienen een lichtpuntje!

Voor veel mensen staan de feestdagen in het teken van samenzijn, gezelligheid, lekker eten en cadeautjes. We kunnen het ons misschien bijna niet voorstellen, maar voor eenzame ouderen kunnen de feestdagen juist een hele lastige periode zijn. Wij willen graag aan deze groep mensen laten weten dat er aan ze gedacht wordt, en willen ze middels een kerstkaartje een hart onder de riem steken.

Vanaf vrijdag 16 december 2022 zijn we met een aantal Hallmark medewerkers naar verschillende verzorgingstehuizen gegaan om de kaarten persoonlijk te bezorgen. Daarnaast hebben we ook een deel van de kaartjes via de post verstuurd. We hebben uiteindelijk 600 kaartjes geschreven met elkaar in Nederland, België en Duitsland. Een klein gebaar maakt een groot verschil!

Verstuur je kerstkaarten op de Dag van de Kerstkaart

 

HOUS: hoe is het idee ontstaan?

Dit mooie initiatief is begonnen met de HOUS merkwaarden van Hallmark. HOUS staat voor hartelijk, optimistisch, uitgesproken en samen. Deze merkwaarden zijn overal bij Hallmark terug te vinden. Het idee is ontstaan met onze HOUS ambassadeurs om te kijken hoe we met alle Hallmark medewerkers harten kunnen raken buiten onze klanten en collega’s om. Hoe leuk is het dan om ouderen in verzorgingstehuizen een kaartje te sturen met een warme kerstgroet?

Hoe reageerde de ouderen op de kerstkaarten?

De ontvangers in de verzorgingstehuizen vonden het allemaal heel hartverwarmend dat we kaarten hadden geschreven en langs kwamen brengen. Dit persoonlijke initiatief werd goed ontvangen en werd gezien als erg hartelijk en waardevol. Daar doe je het voor toch?!

De ervaring van onze Hallmarkers

Natuurlijk heeft dit initiatief veel met ons gedaan. Iets positiefs doen voor mensen die dit kunnen gebruiken heeft ons een voldaan gevoel gegeven. Het heeft ons doen beseffen dat de dingen die voor ons heel vanzelfsprekend zijn, niet voor iedereen zo zijn. Het geeft een warm gevoel om iets kleins te doen waar je iemand zo blij mee kan maken.

Het was een geslaagde actie die bij iedereen zorgde voor het ultieme kerstgevoel. Iedereen verdient een lieve kerstwens. Moet jij je kerstkaarten nog schrijven? Schrijf er dan ook één naar je buurman die iedere dag alleen zit, of naar een onbekende in het verzorgingstehuis bij jou in de buurt. Fijne feestdagen!

Bekijk ons aanbod kerstkaarten


Welke kerstkaart ga jij binnenkort sturen?

; ;