1. Home
  2. Magazine
  3. Magazine categorie kerst
  4. Kerst cadeautips schoonouders

Ho, ho, ho! Wat geef ik mijn schoonouders als kerstcadeau?

Kerst vieren bij je schoonouders: de één vindt het een straf, de ander hartstikke gezellig. Hoe dan ook kan je niet met lege handen aankomen, dus tips voor een cadeau voor je allerliefste schoonouders zijn vast welkom!

Kerst cadeautips voor hem

 

Wat geef je je schoonouders cadeau met kerst?

Ken je je schoonvader en schoonmoeder nog niet zo lang? Dan is het niet altijd even makkelijk om te bepalen waar je ze blij mee maakt tijdens de feestdagen. Uiteraard wil je een goede indruk maken en de ideale schoonzoon of schoondochter spelen. Het is dus zaak om op safe te spelen, maar toch origineel te zijn. Hoe doe je dat? We geven je een aantal ideeën:

Focus op cadeaus waarmee je altijd goed zit, zoals een cadeaubon, goede wijn, smakelijke chocolade of een mooi boeket. Zelfs als ze geen chocolade of wijn lusten, kunnen ze hier de visite mee verblijden die na jullie op bezoek komt, dus indirect is dat een nuttig en leuk cadeau. Bloemen zijn altijd goed (want wie houdt er nou niet van bloemen?) en een cadeaubon van een bekende webshop doet het ook altijd goed, want dat is immers de winkel van ons allemaal. Nu vraag je je vast af: en wat is hier origineel aan? De cadeaus zijn dit misschien niet, maar de originaliteit bewaar je voor het kaartje dat je erbij geeft! Wees creatief met tekst en laat je gevoel spreken. Zeg bijvoorbeeld dat je niet goed wist wat je moet geven, omdat je ze nog niet zo goed kent, maar ze graag beter leert kennen en opper een idee om samen in het nieuwe jaar iets te ondernemen. Als de tekst oprecht is, komt de boodschap aan. Zij zullen het aandoenlijk vinden dat je zo eerlijk bent en sluiten je hoogstwaarschijnlijk direct in hun hart. Een kort gedichtje is ook een optie, net als een lieve kerstwens of een dankjewel omdat ze je zo open ontvangen.

Ken je je schoonouders al een tijdje, weet je wat ze leuk vinden, maar hebben ze alles al? Zoek het cadeau dan in de belevenis hoek, want mooie herinneringen maak je door dingen te doen! Bedenk samen met je geliefde iets wat ze altijd al wilden doen en schrijf dit in een kaartje als een soort tegoedbon. Het is leuk om ze een belevenis te geven voor hen samen, maar misschien nog leuker om iets met z’n allen te doen. Denk ook aan bijzondere dingen, zoals logeren in een bunker, alpaca’s knuffelen, potje voetgolfen, barista cursus of een escape room.

Is je schoonvader of schoonmoeder alleen?

Juist dan is het extra leuk om iets te geven wat je met elkaar kunt delen. Zijn er kleinkinderen in het spel en ga je binnenkort een weekend weg? Kijk dan of er een extra slaapplek te regelen valt voor schoonmoeder of schoonvader, want niets maakt ze gelukkiger dan samenzijn met de hele familie. Twijfel je of ze dit zien zitten? Soms moet je mensen even uit hun comfort zone trekken, maar houd het simpel. Boek dus niet gelijk een vakantiehuisje voor een week, maar ga een weekend en vraag of je schoonvader of schoonmoeder één of twee nachtjes langs wil komen.

Ook is het leuk om een cadeau te geven waarin je één op één iets doet met je schoonvader of schoonmoeder. Bijvoorbeeld een BBQ workshop, een middagje winkelen, lunchen in zijn of haar favoriete café of naar het theater. Voor je schoonvader of -moeder is het heel fijn wanneer ze iemand hebben om samen wat leuks mee te doen, want dat is niet vanzelfsprekend.

Kerstcadeau sturen per post naar schoonouders

Ben je niet in de gelegenheid om ze zelf een cadeau te geven met de feestdagen? Stuur dan een aardigheidje zoals eerder genoemde cadeaus en voeg een leuk kaartje toe met daarin jouw kerstwens of uitnodiging voor het uitje dat je met je schoonouders wil plannen.

Wat is echt belangrijk?

Natuurlijk heel leuk, die cadeaus, maar het allerbelangrijkst met de kerstdagen is dat je aan een ander denkt en dat laat weten. Ook al is het iemand die je niet vaak ziet of spreekt, met een lief kaartje door de bus geef je je boodschap extra kracht. Het is een kleine moeite, maar het maakt vaak meer indruk dan je denkt. Vergeet dus ook de mensen niet die rond de feestdagen misschien best eenzaam zijn en verras hen eens met een kaartje of een lief berichtje.

Kerst cadeautips voor hem

 

Ruzie met je schoonouders en de feestdagen

Heb je ruzie met je schoonouders? Dan is kerst hét moment om de lucht te klaren. Wil je sorry zeggen of het gesprek aangaan? Zeg dit dan in een kaartje dat je naar ze stuurt. Zo kan je nadenken over je woorden en hoef je het niet face-to-face te zeggen, wat het vinden van de juiste woorden vaak een stuk moeilijker maakt. Tip: wil je de ruzie uit de lucht hebben voordat de feestdagen beginnen? Stuur dan begin december een kaartje en spreek je wens uit dat jullie met de feestdagen herenigd zullen zijn. Een symbolisch cadeautje erbij, zoals een edelsteen die staat voor kracht en positieve energie of een kaarsje in de sfeer van kerst, zorgt ervoor dat dit misschien wel het begin is van een nieuw hoofdstuk. Veel succes!

Kerstverrassing per post

Niet iedereen heeft dagelijks de pakketbezorger aan de deur en vaak betekent het een feestje wanneer hij aanbelt. Een cadeautje per post is een echte verrassing omdat het onverwachts komt. Ook voor kinderen is het spannend en leuk wanneer er een pakketje bezorgd wordt. Wanneer je via Hallmark een cadeautje stuurt, wordt het cadeau altijd feestelijk verpakt, zodat het ook echt een cadeautje is wanneer de ontvanger de doos opent. Groot of klein: het maakt niet uit hoe je verrast, want het plezier en de spanning van het openmaken en het lezen van de kaart zorgt al voor een spektakel!


Wat geef jij je schoonouders cadeau voor kerst?