1. Home
 2. Magazine
 3. Magazine categorie kerst
 4. Naar wie stuur je een kerstkaart?

Naar wie stuur je een kerstkaart?

Kerstkaarten schrijven: een leuke bezigheid waar je andere mensen blij mee maakt. Iedereen vindt het fijn om te zien dat er aan ze gedacht wordt. Kerst is de perfecte gelegenheid om dit aan de mensen om je heen te laten weten met een mooie kerstkaart. Omdat kerst aan het einde van het jaar is, is het ook een goed moment om je dierbaren te bedanken voor het afgelopen jaar en om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. De kans is groot dat je ieder jaar een kerstkaart naar dezelfde mensen stuurt, maar wie kun je nog meer verrassen met een leuke kerstkaart?
 

 1. Kerstkaart voor familie
  De mensen waar je ieder jaar een kerstkaartje naar stuurt, zijn waarschijnlijk je familie. Blijf dit ook vooral doen! Je mag dankbaar zijn voor de familie om je heen en het is daarom altijd leuk om hun een kaartje te sturen. Misschien stuur jij je familie juist geen kaartje omdat je dit te voor de hand liggend vindt en omdat je ze regelmatig ziet. Dit is dan toch het moment om hiermee te beginnen. Want ook al zie je je familie regelmatig, iedereen krijgt een lach op zijn gezicht van een vrolijke kerstkaart en dat gun je je familie toch ook?!

  Heb je familie aan de andere kant van het land of zelfs in het buitenland wonen, die je heel weinig ziet? Vergeet ook hun geen kerstkaart te sturen. Dat je ze (bijna) nooit ziet hoeft niet te betekenen dat jullie niet aan elkaar denken. Stuur een kaartje met een lieve kerstwens, en je voelt je ondanks de afstand toch verbonden met elkaar.
   
 2. Kerstkaart voor vrienden en vriendinnen
  Ook je vrienden en vriendinnen zijn personen die je regelmatig ziet en dus niet vanzelfsprekend kerstkaarten stuurt. De meeste mensen vieren kerst met familie en daarom is het eigenlijk juist heel leuk om ook je vrienden een fijne kerst met hun familie te wensen. Viert jouw vriend of vriendin geen kerst met zijn of haar familie om wat voor reden dan ook? Dan kun je ook een kerstuitnodiging sturen. Vraag middels een kerstkaartje of hij of zij bij jou zou willen komen met kerst. Niemand mag tenslotte met de feestdagen alleen zijn.
   
 3. Kerstkaart voor mensen die je lang niet hebt gezien of gesproken
  Heb je het druk gehad de laatste tijd en had je even andere prioriteiten dan socializen met iedereen? Dan is een kerstkaart het perfecte middel om het contact weer op te pakken met de mensen die je lang niet gesproken hebt. Blik vooruit op het komende jaar waarin jullie elkaar weer meer kunnen gaan zien of spreken.
   
 4. Kerstkaart voor ouderen in verzorgingstehuizen
  Hopelijk is het voor jou heel vanzelfsprekend om kerst met de mensen om je heen te vieren. Helaas zijn er veel eenzame ouderen die met kerst alleen zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan je oude buurvrouw die altijd alleen zit. Een klein kerstkaartje is voor haar al een groot gebaar.

  Wil je het nog iets groter aanpakken? Stuur dan kaartjes naar ouderen in verzorgingstehuizen. Vaak zijn deze mensen, ondanks dat ze hier leeftijdsgenoten om zich heen hebben, toch eenzaam. Trommel je vriendinnen op om te helpen schrijven en bezorg met elkaar de lach op het gezicht van deze mensen.
   
 5. Kerstkaart naar collega’s
  Waarschijnlijk ken je je collega’s ontzettend goed omdat je de meeste tijd van de week met deze mensen doorbrengt. Een kerstkaart sturen naar je collega’s is daarom extra leuk. Je kunt het super persoonlijk maken met een grappige quote of gebeurtenis.
   
 6. Kerstkaart naar mensen of bedrijven die je blij hebben gemaakt dit jaar
  De schoonheidsspecialiste, je fysiotherapeut, de krantenjongen en de boodschappenbezorger: allemaal mensen die je hebben geholpen of blij hebben gemaakt het afgelopen jaar. Vergeet daarom juist deze mensen geen kerstkaart te geven of te sturen met kerst. Ze zullen het waarderen en staan dan ook na de feestdagen weer graag voor je klaar.

 

Bekijk ons aanbod kerstkaarten

kerstkaart kopen

Blijf dus vooral de mensen die je ieder jaar een kaartje stuurt, blij maken met een feestelijke kerstkaart! Soms vergeet je even de mensen die het dichts bij je staan omdat het zo vanzelfsprekend is dat ze er zijn. Kerst is een mooi moment om hier wél even bij stil te staan. Als je vervolgens ook nog een kaartje stuurt naar eenzame ouderen en de mensen die je dankbaar bent, dan heb jij iedereen een dosis kerstmagie bezorgd. Dat geeft een goed gevoel, toch?!


Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;