1. Home
 2. Magazine
 3. Magazine categorie kerst
 4. Originele kerstuitjes en kerstevenementen

Kerstuitjes en kerstevenementen

The most wonderful time of the year is het zeker! Maar wat is er allemaal te doen in deze tijd van het jaar? Vaak zijn we tijdens de kerstdagen allemaal aan het brunchen of dineren bij familie, maar meestal blijft er nog wel een dag(deel) over waarop we er even helemaal uit willen. Of misschien wil je lekker op pad in de dagen of weken voor kerst om alvast in de kerststemming te komen. Wij hebben wat leuke kerst uitjes voor je op een rijtje gezet!

 • Kerstmarkten
 • Tuincentrum
 • Schaatsen
 • Holiday on Ice
 • Skiën en snowboarden
 • Rodelen
 • Lichtjestocht in eigen dorp
 • Fiets en wandelroutes
 • Kerstcircus
 • Dierentuin
 • Nederlands IJsbeelden Festival
 • Bioscoop
 • Escaperoom
 • Spa

Kerstuitjes in de dagen vóór kerst

Richting de feestdagen worden er door het hele land verschillende kerstmarkten georganiseerd. Dit is toch wel één van dé ultieme kerst uitjes die je gedaan moet hebben in de decembermaand. De sfeer, de gezelligheid, de kraampjes met lekker eten en de warme chocomel met slagroom.

Het klinkt misschien een beetje voor de hand liggend maar eigenlijk kun je het tuincentrum echt niet overslaan. Een pretpark is er niets bij. Kerstshows met lampjes, kerstdorpjes, glitters en sneeuw geven je het gevoel alsof je je echt in een winter wonderland bevindt. Het leuke hieraan is dat je hier ook meteen kerstinkopen kunt doen waar je vervolgens thuis weer van kunt genieten.

Kerstmarkt

Sportieve kerstuitjes

Brrrr, bij een koude decembermaand moeten we onszelf goed opwarmen met een beetje beweging! De schaatsen kunnen weer uit de kast worden getrokken. Misschien is het net niet koud genoeg om op natuurijs te schaatsen maar er zijn in Nederland altijd meerdere indoor ijsbanen waar geschaatst kan worden. Misschien ben je niet zo’n ster op het ijs maar vind je het wel prachtig om naar te kijken. Holiday on Ice is dit jaar ook weer in het land en is een geweldig kerst familie uitje.

Met al die kerst calorieën is een beetje beweging sowieso niet verkeerd. Wat dacht je van een dagje snowboarden of skiën? Wedden dat je in deze winterse setting helemaal de kerstfeeling te pakken krijgt?! Er zijn in Nederland verschillende indoor skibanen dus je hoeft hier niet helemaal voor naar Oostenrijk te rijden.

Nog een te gek uitje waar je niet helemaal voor naar Oostenrijk hoeft te rijden (maar wel naar Valkenburg) is rodelen! Sjees van de rodelbaan af en neem daarna meteen een kijkje in de Valkenburgse grotten.

In de decembermaand versieren heel veel mensen hun huis niet alleen van binnen maar ook van buiten. Kleed jezelf dik aan en loop ’s avonds je eigen lichtjestocht. Zo zie je het dorp waar je woont eens op een hele andere manier.

Wil je ergens heen rijden en daar een lekker stuk gaan wandelen of fietsen? De leukste ANWB uitjes kerst zijn voor je verzameld in de vorm van mooie routes die je kunt gaan maken. Een gezonde winterse wandeling of een frisse fietstocht is altijd een goed idee.

Kerstactiviteiten in verschillende steden

Naast waanzinnige kerst uitjes Amsterdam zijn er in de rest van het land ook activiteiten te doen en mooie dingen te zien. Eigenlijk zijn alle plekjes in de wintermaanden magisch mooi. De steden veranderen in knusse kerstdorpen vol met kerstkraampjes en gezelligheid. Er is altijd in de buurt wel een sfeervolle kerstmarkt te vinden.

Als je van het circus houdt is het Kerstcircus in Almere of Rotterdam wellicht iets voor jou en je familie. Of wat dacht je van dierentuinen die worden omgetoverd tot fonkelende winterparken? Als kers op de taart kun je ook een kijkje nemen bij het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. Genoeg te doen dus in alle steden.

Steden waar bovenstaande activiteiten onder andere te zien of te doen zijn:

 • Kerstactiviteiten Amersfoort
 • Kerstactiviteiten Almere
 • Kerstactiviteiten Brabant
 • Kerstactiviteiten Rotterdam
 • Kerstactiviteiten Utrecht
 • Kerstactiviteiten Zwolle
 • Kerstactiviteiten Antwerpen

Familie uitjes met kerst

Wanneer je helemaal bent volgegeten of gewoon een jaartje het uitgebreide kerstdiner overslaat, is een uitje met de familie een fantastisch idee.

De bioscoop: misschien niet super origineel maar wel altijd goed! Tijdens de kerstdagen zijn de meeste bioscopen in Nederland gewoon open. Kruip lekker in de bioscoopstoel met een bak popcorn en geniet met de hele familie van één van de kerstfilms die draait. Dit kun je natuurlijk ook thuis op de bank doen met elkaar. Check hier de leukste kerstfilms die je thuis kunt kijken.

Ga naar een escaperoom. It’s all about the teamwork! Wanneer je moet ontsnappen uit een kamer en elkaar nodig hebt, versterk je sowieso de familieband. En daar gaat het om met kerst.

Wil je gewoon lekker iets samen met je partner of vriendinnen gaan doen? Maak er dan een ontspannen dagje wellness van. De meeste spa’s zijn namelijk gewoon open en het is er vaak super rustig. Aan het einde van de dag ben je helemaal zen, en dat wil je toch met kerst?

De ene activiteit is misschien origineler dan de ander, maar één ding is zeker: je hoeft met kerst niet binnen te blijven zitten. Er zijn zat leuke dingen te doen door het hele land. Of je nu op pad gaat met de hele familie, samen met je partner of met je vrienden en vriendinnen, maak er wat moois van!

Bekijk ons aanbod kerst cadeaus


Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;