1. Home
 2. Magazine
 3. Magazine categorie kerst
 4. Wat schrijf je op een kerstkaart?

Wat schrijf je op een kerstkaart?

Gemotiveerd beginnen, en vervolgens urenlang aan de keukentafel zitten en bedenken wat je in al die kerstkaarten moet gaan schrijven. Herkenbaar? Dan ben je niet de enige. Kerstkaarten schrijven is een leuke bezigheid, maar als je niet verder komt dan de woorden: ‘Fijne feestdagen’, is de lol er snel vanaf. Hoe kan je iemand nou echt blij maken met een kerstkaart en hoe zorg je ervoor dat je niet op alle kerstkaarten hetzelfde riedeltje schrijft? Lees snel verder!

Een persoonlijke kerstboodschap schrijven

Kerstkaarten met een persoonlijke boodschap zijn het leukst om te ontvangen en kunnen soms ook veel steun geven. Het schrijven van een persoonlijke boodschap is niet altijd makkelijk, maar is wel heel betekenisvol. Haal herinneringen op en denk terug aan gebeurtenissen die je samen met de ontvanger hebt meegemaakt. Wij hebben tips voor het schrijven van een persoonlijk kerstkaartje op een rijtje gezet.

 • Luister muziek die je aan de ontvanger doet denken. Waarschijnlijk komen er achter elkaar leuke herinneringen naar boven die je op kunt schrijven. Is het nummer dat je luistert een nummer van jullie samen? Dan is het ook een idee om de songtekst op te schrijven.
 • Hebben jullie blunders gemaakt of heel hard gelachen om een verkeerde uitspraak? Gebruik het in je kerstboodschap.
 • Hebben jullie wel eens leuke onderonsjes? Schrijf het op! Hoe leuk is het dat alleen jullie begrijpen waar het over gaat, en iemand anders die de kaart leest er geen idee van heeft?
 • Verstuur je een foto kerstkaart met een foto van jullie samen? Persoonlijker kan bijna niet! Je kan de tekst lekker kort houden want je scoort al genoeg punten met de foto.
 • Schrijf je een kaart voor iemand die in een moeilijke periode zit? Laat weten dat je aan diegene denkt maar maak het niet té verdrietig. Schrijf juist iets positiefs op, zodat de desbetreffende persoon de kaart leest met een lach en een traan.
 • Is de persoon die je een kaartje stuurt er voor je geweest het afgelopen jaar? Gebruik het kerstkaartje dan ook meteen om hem of haar te bedanken hiervoor.
Wat schrijf je wel op een kerstkaart

 

Ontdek alle kerstkaarten

Een altijd goede kerstboodschap schrijven

Een persoonlijke kerstkaart is natuurlijk leuk maar niet altijd even toepasselijk. Voor je ouders of beste vrienden schrijf je nu eenmaal iets anders dan voor een verre tante of buurvrouw. Met onderstaande tips sla je de plank eigenlijk nooit mis.

 • Maak de standaard boodschap ‘Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar’ net een beetje anders. Schrijf bijvoorbeeld: Ik wens je een liefdevolle kerst en dat al je dromen uit mogen komen in het nieuwe jaar.
 • Schrijf een stukje uit de songtekst van je favoriete kerstliedje in de kaart.
 • Zet een leuke quote in de kerstkaart zoals: Make it a December to remember!

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling

Join the club! Maak het jezelf gemakkelijk met een account vol voordelen.

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Wij hebben heel veel leuke inspiratieteksten met kerstwensen voor je op een rijtje gezet.

Zet de warme chocomel maar klaar en zet een Spotify kerstlijstje aan. Waarschijnlijk schrijf je met deze tips binnen no time al je kerstkaarten. Oja, nog een kleine tip: verstuur je kerstkaarten op tijd. Het is altijd een drukke periode en het zou zonde zijn als de kaart waar je zo je best op hebt gedaan, niet op tijd aankomt bij de ontvanger. Succes!


Welke kerstkaart ga jij binnenkort sturen?

; ;