1. Home
 2. Magazine
 3. Magazine categorie relatie
 4. Hoe laat je een lange afstandsrelatie slagen?

Misschien ben jij tot over je oren verliefd geworden tijdens je welverdiende vakantie, heb je iemand leren kennen op Tinder die aan de andere kant van het land woont, of heb je een vaste relatie en moet één van jullie voor langere tijd naar het buitenland. Hoe ga je om met een lange afstandsrelatie? Hoe communiceer je het best met jouw grote liefde op afstand? Wij hebben gouden lange afstandsrelatie tips voor je!

Tip 1: maak goede afspraken met elkaar

Natuurlijk kan een lange afstandsrelatie werken, maar goede afspraken maken zijn hierbij van belang.

  • Kom erachter en bespreek met elkaar welke momenten het beste werken om contact met elkaar te hebben. Als jij overdag een berichtje stuurt en pas ’s avonds een reactie krijgt, kunnen er irritaties ontstaan. Maak een afspraak om contact met elkaar te hebben wanneer het jullie allebei uitkomt. Als jij een relatie met buitenlandse partner hebt, heb je misschien ook wel te maken met een tijdsverschil. Afspraken voor contactmomentjes zijn goud waard!
  • Naast bel en app contact verlang je er waarschijnlijk continu naar om elkaar in het echt te zien. Zorg dat je altijd een datum hebt geprikt om elkaar weer te zien. Je hebt allebei iets om naar uit te kijken. Spontane bezoekjes zijn natuurlijk ook super leuk.
  • Spreek naar elkaar uit wat jullie wél en niet verwachten van elkaar en respecteer dit ook. Sluit compromissen met elkaar en hou je eraan. Ga geen dingen stiekem doen omdat hij of zij het toch niet kan zien.
  • Doe samen activiteiten op afstand en plan hier een vast moment voor. Kijk tegelijkertijd dezelfde serie en videobel met elkaar. Jullie kunnen het er dan meteen met elkaar over hebben.

  Tip 2: blijf communiceren met elkaar

  Met elkaar communiceren is ook onderdeel van de afspraken die je met elkaar maakt. Een relatie op afstand hebben kan zeker slagen, maar een goede communicatie hierin is essentieel.

   • Een goede communicatie is ontzettend belangrijk in een relatie, maar nog nét iets belangrijker als je een relatie op afstand hebt. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden om met elkaar te communiceren: Whatsapp, bellen, Skypen en tegenwoordig zijn we ook allemaal bekend geworden met Teams en Zoom. Maak hier gebruik van!
   • Ruzie of een meningsverschil? Bespreek het met elkaar. Omdat je niet met elkaar in een huis leeft, is het een makkelijke keuze om het maar in het midden te laten. Uiteindelijk krijg je toch irritaties naar elkaar en kunnen kleine dingen heel groot worden. Bel met elkaar of wacht op het moment dat je elkaar weer ziet. Via een berichtje kunnen dingen anders overkomen dan jullie het bedoelen.
   • Met een lange afstandsrelatie kun je je onzeker voelen. Je weet niet wat diegene doet en met wie hij of zij afspreekt. Als het echt goed zit tussen jullie vertrouw je elkaar. Heb je twijfels? Praat erover en wees eerlijk over je gedachtes en gevoelens.
   • Maak toekomstplannen met elkaar en praat hier uitgebreid over. Als jullie samen op één lijn zitten en een gezamenlijk doel hebben weet je waar je alles voor doet. Daarnaast is het ook nog eens super leuk om het samen over de toekomst te hebben en hier bij weg te dromen.
   • Vertel hoe leuk jullie elkaar vinden. Als jullie lieve dingen tegen elkaar zeggen, voel je de vlinders in je buik. Vlinders geven een positief gevoel, zorgen ervoor dat je je best blijft doen en maakt jullie connectie alleen maar sterker.

   Bekijk ons aanbod liefdeskaarten

   BLOG Hoe laat je een lange afstandsrelatie slagen

   Tip 3: stuur elkaar lieve berichtjes

   Zoals we hierboven al benoemd hebben, zijn er heel veel mogelijkheden om met elkaar te communiceren bij een afstandsrelatie. Een WhatsApp berichtje of sms’je is de perfecte manier om elkaar te laten weten dat jullie aan elkaar denken. Wat voor berichtjes kun je jouw liefje sturen? En wat stuur je naar een buitenlandse liefde?

    • Een goedemorgen en slaap lekker berichtje
     De dag kan niet beter beginnen en eindigen met een berichtje voor jouw liefde. ‘Ik stuur je duizend kusjes zodat jouw nieuwe dag vol liefde begint’ of ‘Zien we elkaar in dromenland? Slaap lekker’.
    • Een algemeen lief en romantisch berichtje
     Zeg bijvoorbeeld hoe graag je hem of haar wilt zien. ‘Ik tel de dagen tot ik je weer zie. Ik kan niet wachten om je weer vast te pakken’ of ‘Wanneer ik aan je denk, verschijnt er een lach op mijn gezicht’. >
    • Een berichtje waarin je benoemd wat je zo leuk aan hem of haar vindt
     Je kan natuurlijk ook wat specifieker zijn in je berichtje. Geef aan wat je nou zo leuk vindt aan de ander. ‘Ik vind het zo leuk aan jou dat je altijd alles een positieve draai geeft’ of ‘Ik vind dat jij de mooiste lach van de wereld hebt’.
    • Een berichtje met een lieve quote
     Met een lieve quote zit je altijd goed. Quotes zijn meestal in het Engels, en zijn daarom ook altijd te begrijpen voor jouw liefde in het buitenland die misschien niet dezelfde taal spreekt.
     ‘Distance means so little, when someone means so much’ of ‘If we survive this distance, our love can be endless’.
    • Een berichtje met herinneringen
     Hoe fijn is het om herinneringen op te halen en even terug te denken aan de leuke dingen die jullie gedaan hebben? ‘Ik denk continu aan die avond dat we gingen picknicken op het strand’ of ‘Ik vond het zó leuk toen we zoveel lol hadden op de bank, ik krijg weer een lach op mijn gezicht als ik eraan denk’.
    • Een dagelijks gebeurtenissen berichtje
     Houd elkaar op de hoogte van je dagelijkse bezigheden. Vertel ’s avonds in een berichtje hoe je dag is geweest, wat je hebt gedaan en met wie je bent geweest. Het is goed om elkaar mee te nemen in deze dagelijkse gebeurtenissen zodat je weet wat er speelt.
    • Een videoberichtje
     Je kan natuurlijk ook een videoboodschap sturen waarin je één van bovenstaande dingen zegt. Het hoeft helemaal niet lang te zijn. Een berichtje ontvangen met een beeld erbij is nóg leuker! De kans is groot dat je ook een videoboodschap terugkrijgt. Wedden dat je deze 100 keer opnieuw afspeelt?
    • Een berichtje in een kaart
     Wil jij liever een tastbaar berichtje sturen? Schrijf dan een lief bericht in een kaartje en stuur hem op! Misschien moet het kaartje wel helemaal naar jouw liefde in het buitenland en duurt het even voordat je kaart aankomt.

    Tip: Spuit een beetje van je parfum in de kaart of geef de kaart een kus met lippenstift op.

    Tip 4: stuur elkaar spontane voicemail berichtjes

    Als jij zijn of haar stem wilt horen, is de kans groot dat je regelmatig opbelt, ook al weet je dat diegene niet bereikbaar is op dat moment. Gewoon om even die fijne stem te horen op de voicemail! Als je toch aan het luisteren bent, wacht op de piep en spreek meteen een voicemail berichtje in.

    • Stuur geen verdrietige voicemails naar elkaar. De kans is groot dat je de ander daar ook een verdrietig gevoel mee bezorgd. Tuurlijk moet je het ook met elkaar kunnen delen als je verdrietig bent, maar bewaar daar beter de telefoongesprekken voor.
    • Stuur grappige voicemails waarin je jouw herkenbare, gekke stemmetje opzet. Óf misschien kun je iemand wel heel goed imiteren. Maak de ander aan het lachen met jouw voicemail berichtje.
    • Stuur een spontaan voicemail bericht. Als je elkaar iedere dag een voicemail berichtje stuurt, kan het ook een teleurstelling zijn als je het een keertje niet doet. Loop je in de stad en moet je ineens denken aan jouw liefde? Spreek gewoon even een voicemail berichtje in waarin je heel simpel zeg: ‘Ik loop nu door de stad, en ik moest ineens aan je denken’.

    Tip 5: verstuur een cadeau

    Naast lieve berichtjes wil je misschien ook iets tastbaars geven zodat er altijd aan je gedacht wordt bij het zien van dit cadeau. Wat is een mooi lange afstandsrelatie cadeau waar zijn of haar hartje sneller van gaat kloppen?

    • Verstuur een heliumballon met een lieve tekst! Wanneer de ontvanger de doos openmaakt en de ballon de doos uitvliegt, krijgt hij of zij sowieso een lach op het gezicht.
    • Stuur een mooie edelsteen. Hiermee verras je jouw liefje met een behoorlijke dosis warmte en liefde. De steen kan overal mee naartoe genomen worden. Fijn idee dat je er toch altijd een beetje bij bent, toch?
    • Verstuur een sieraad naar jouw geliefde. Maak het extra speciaal door een sieraad met een hartje te kiezen. Zo kan ze je altijd een beetje bij haar dragen en aan je denken wanneer ze ernaar kijkt.

    Voordelen lange afstandsrelatie

    Een lange afstandsrelatie is niet altijd even makkelijk want je wilt het liefst bij elkaar zijn als je verliefd bent. Toch komen er ook een aantal voordelen kijken bij een lange afstandsrelatie.

    • Je hebt heel veel tijd om je eigen ding te kunnen doen
     Je eigen ding doen is belangrijk, ook als je geen lange afstandsrelatie hebt. Toch breng je in een ‘gewone’ relatie meer tijd met elkaar door en daardoor kun je jezelf soms even vergeten. Bij een lange afstandsrelatie hoef je bijvoorbeeld niet mee naar familieverplichtingen. Deze tijd kun je lekker aan jezelf of aan je eigen familie besteden.
    • Jullie genieten er 10x zoveel van als jullie elkaar zien
     Wanneer je elkaar lang niet gezien hebt, verlang je nóg meer naar elkaar! Je deelt je samen nuttig in en haalt alles uit de momenten dat jullie samenzijn
    • Je hebt vaker een reden voor een reisje
     Een tripje naar het buitenland of een treinreisje naar de andere kant van Nederland? Je hebt een excuus. Hoe leuk is het om er samen met je liefje lekker tussenuit te zijn? Even quality time in een andere omgeving.
    • Je leert onafhankelijk zijn
     Als je samenwoont is het heel makkelijk om te leunen op de ander. Als je alleen bent, ben je genoodzaakt om sommige dingen alleen te doen. Je zult zien dat je veel meer kunt dan je vooraf had gedacht. Daarnaast heb je meer tijd om jezelf te ontwikkelen.

    Met deze tips kunnen jullie het beste uit jullie lange afstandsrelatie halen. Een goede communicatie en duidelijke afspraken maken met elkaar zorgen ervoor dat er geen misverstanden ontstaan. Prik meteen een nieuwe datum wanneer jullie bij elkaar zijn, zodat jullie altijd iets hebben om naar uit te kijken. Echte liefde overwint alles!

    Bekijk ons aanbod liefdescadeaus

     

Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;