1. Home
 2. Magazine
 3. Magazine categorie verjaardag
 4. Je verjaardag wel of niet vieren? Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje

Mag jij binnenkort weer een kaarsje extra uitblazen? Dan is het tijd voor een feestje! Of toch niet? Terwijl de één staat te springen om zijn of haar verjaardag te vieren, is de ander iets minder enthousiast. Misschien twijfel jij nog wat je gaat doen dit jaar. Wij willen het je graag wat makkelijker maken, en zetten alle redenen waarom je je verjaardag wel of niet zou moeten vieren op een rijtje. Zo kun jij de afweging maken of je wel of geen feestje viert!

Redenen om je verjaardag wel te vieren

Er zijn zoveel redenen om je verjaardag wel te vieren. Wij worden er al helemaal enthousiast van! Jij ook?

 1. Vier het leven!

  Net als met oud en nieuw is je verjaardag ook een begin van een nieuw levensjaar, en daar mag best op geproost worden! Wat wil je bereiken het aankomende jaar? Welke mooie herinneringen heb je van het afgelopen jaar? Je mag hier echt wel even bij stilstaan.
 2. Heerlijk eten en drinken op je verjaardag

  Op je verjaardag mag (bijna) alles. Dus als jij twee stukken taart wil eten, dan mag dat gewoon. Eten en drinken staan vaak in verbinding met gezelligheid, dus hoe fijn is het als je dit kan delen met vrienden en familie?
 3. Vier je verjaardag op een originele manier

  Je hoeft op je verjaardag niet altijd een kringgesprek te voeren. Nodig de voor jou belangrijkste mensen uit en ga op pad. Maak een strandwandeling en neem een picknickmand mee of doe samen een drankje in je favoriete stamkroeg.
 4. Organiseer een thema feestje

  Altijd al als een Peaky Blinder door het leven willen gaan? Of willen dansen op een gemaskerd bal? Dan is dit het perfecte moment om uit te pakken. De voorpret hiervan is ook ontzettend leuk. Van het uitzoeken van je outfit tot het aankleden van je huis.
 5. Vier je verjaardag met je dierbaren

  Iedereen heeft het druk, maar voor een verjaardag wordt nagenoeg altijd tijd gemaakt. Maak mooie herinneringen met elkaar, praat elkaar bij of doe gezellig spelletjes met elkaar. Zo versterk je met je verjaardag ook de band met je familie en vrienden.
 6. Je wordt verrast met cadeautjes of kunt er iemand anders blij mee maken

  We doen altijd heel bescheiden maar stiekem vinden we het allemaal leuk om verrast te worden met cadeautjes. Natuurlijk is dit niet het allerbelangrijkste, maar het is een leuke bijkomstigheid, toch? Gun jij iemand anders meer een cadeautje dat jezelf? Vraag dan of iedereen een cadeautje doneert. Zo doen jullie allemaal iets goeds voor een ander, en dat geeft ook een goed gevoel.
 7. Reden voor een nieuwe verjaardagsoutfit

  Hoe je je verjaardag ook viert, jij bent het stralende middelpunt. Een hele goede reden dus om een nieuwe outfit te shoppen.

Bekijk ons aanbod verjaardagskaarten

verjaardag wel/niet vieren

 

Redenen om je verjaardag niet te vieren

Zou jij eigenlijk je verjaardag niet willen vieren? Dan begrijpen wij dat je er na deze redenen voor kiest om het niet te doen dit jaar.

 1. Je bent continu in de weer

  Drinken inschenken, taart aansnijden en toastjes maken: je ben er maar druk mee! Eigenlijk heb je heel weinig tijd om gezellig met je gasten te kletsen. Een diepgaand gesprek zit er dus ook niet in.
 2. Het middelpunt op je verjaardag

  De hele dag in het middelpunt staan is voor de meeste mensen niet weggelegd. Er wordt op je gelet, je moet enthousiast zijn, je moet er goed uitzien en je moet sociale gesprekken voeren. Nogmaals: hier heb je gewoon geen tijd voor met alle taken die je al hebt.
 3. Kosten verjaardag vieren

  Een verjaardag heeft ook de nodige voorbereidingen nodig zoals boodschappen doen en hapjes klaarmaken. Het kost altijd meer tijd dan je denkt en het is meestal niet goedkoop. Taart, drank, kaasjes… het loopt al snel op.
 4. Opruimen na een verjaardag

  Wanneer je thuis je verjaardag viert, moet je ook zelf de rommel opruimen. Naast dat je druk bent met de voorbereidingen en op je verjaardag zelf, kost het opruimen ook weer tijd en energie. Je kunt natuurlijk wel altijd even vragen of iemand je komt helpen.
 5. Je verjaardag vieren voelt als een verplichting

  Je verjaardag vieren kan voelen als een verplichting. Misschien heb je ook het gevoel dat je bepaalde mensen uit moet nodigen waar je eigenlijk helemaal niet zoveel (meer) mee hebt. Als je het gevoel hebt dat het een verplichting is, kun je beter je verjaardag niet vieren. Straks wil je tóch last minute je eigen verjaardag afzeggen en dat maakt de situatie alleen maar lastiger.

Hopelijk hebben wij hiermee de keuze een beetje makkelijker voor je gemaakt. Laat je niet gek maken of overhalen door anderen. Wel of geen verjaardag vieren? Jij bent degene die kiest. Dus denk jij; ik vier mijn verjaardag niet? Dan is dat ook helemaal oké. Ben jij na het lezen van deze blog tot de conclusie gekomen dat je je verjaardag juist wel gaat vieren? Maak er dan een mooi feestje van op je eigen manier. Fijne verjaardag!

Bekijk ons aanbod verjaardagscadeaus

verjaardag wel/niet vieren 


Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;