Valentijn: bij 1 op 4 pakte het verkeerd uit

Valentijn: bij 1 op 4 pakte het verkeerd uit

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 06 februari 2017

Maar liefst 36.000 mensen gaven afgelopen week gehoor aan onze oproep om hun valentijnsbeleving met ons te delen. Het uit Amerika overgewaaide feestje krijgt vandaag de dag een behoorlijk hoge waardering, zo blijkt. Of je nu single of een setje bent, met een score van 7 op 10 vinden we het met z’n allen stiekem toch wel de bedoeling dat je op 14 februari in actie komt.

Liefst organiseren we iets met z’n tweetjes (63%), schrijven een lief bericht (58%) of maken een extra lief gebaar (47%). Verrassingen worden gewaardeerd, maar pas op, want ruim een kwart van de respondenten kwam met verhalen waarbij deze totaal verkeerd uitpakten. Dit is de top 3 van valentijnsdieptepunten die we tegenkwamen. Ter lering en vermaak.

1. Wat was de dresscode?
Een van de respondenten ontving op Valentijnsdag een mysterieus appje van haar man met de tekst ‘ben je er klaar voor?’ “Dat beloofde wat, dus deed ik enorm mijn best om het huis romantisch aan te kleden en trok ik zelf een verleidelijk niemendalletje aan. Alles voor een sprankelend valentijnsdiner… Op het afgesproken tijdstip gaat de deurbel. Ik doe open voor mijn man. En oeps, wat is dat nou: zijn collega. Die afspraak had ik op de kalender even over het hoofd gezien.”

2. All You Need is … Someone Else
Een van de vervelendste valentijnsverrassingen die we lazen, was er één van een vrouw die haar vriend van de trap zag komen bij Robert ten Brink. “Mijn vriend bij All You Need is Love in de uitzending! So far so good. Maar wat bleek zijn hartenwens? De relatie met zijn ex-vriendin herstellen!” Daarom: houd rond 14 februari de media goed in de gaten.

3. Jij + ik = drie?
Een partner hebben die niet zo goed kan tellen, kan tot vervelende situaties leiden. Het overkwam een van de vrouwen uit ons onderzoek. “Niet alleen ik, maar ook een andere vrouw stonden op 14 februari op het stoepje van mijn Valentijn.” Dat krijg je als iemand zich verrekent.

Gelukkig zijn de dieptepunten uitzondering op de regel. Valentijnsdag levert veel vaker juist hele mooie herinneringen op. Deze en een uitgebreide versie van onze enquêteresultaten vind je hier: www.hallmark.nl/valentijn/enquete/resultaten/

Nu open: het spreekuur van Dr. Valentijn
Dat Valentijnsdag een aangename boost aan je liefdesleven kan geven, mag duidelijk zijn. Tenminste, als je het goed aanpakt (zie ook ‘Wat kan er misgaan?’). Uit de enquête blijkt dat we het soms nog knap lastig vinden om een goede verrassing te bedenken. Daarom kun je nu de love test bij Dr. Valentijn doen: www.hallmarkdrvalentijn.nl/. Binnen een paar minuten krijg je een passend advies voor jou en je valentijn. Tot en met 13 februari 2017 is hij beschikbaar.