Turning Red: deze nieuwe Disney+ original film móet je zien!

Een overdosis cuteness in de vorm van een furry rode panda en een beresterk verhaal dat draait over het ontdekken van je jongvolwassen ‘ik’ en hoe daarmee om te gaan. Deze ingrediënten maken de nieuwste Disney en Pixar film Turning Red tot een groot succes dat nu te zien is op streamingdienst Disney+.

Turning Red

 

Het verhaal van Turning Red

Mei Lee dealt op dertienjarige leeftijd met tal van dilemma’s. Ze onderzoekt en ontdekt haar eigen identiteit, gaat als een rollercoaster door tal van emoties en heeft een hechte vriendenclub met wie ze haar avonturen deelt. Mei Lee’s iets te beschermende moeder, Ming, is nooit ver verwijderd van haar. Ze beschermt en begeleidt haar dochter het liefst tijdens haar reis naar volwassenheid, maar dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Wanneer Mei Lee erg opgewonden raakt, verandert ze van de één op de andere dag in een grote, rode panda. Dit blijkt een familiaire kwestie te zijn, waar Mei Lee mee om moet leren gaan. Dat gaat met vallen en opstaan en zorgt voor hilarische taferelen en levensechte dilemma’s.

De perfecte familiefilm voor alle leeftijden

Turning Red is van dezelfde makers als Inside Out en Bao, de Oscar winnende kortfilm uit 2018. Het is een meeslepend verhaal waar je met het hele gezin van kan genieten. Pubers herkennen zichzelf ongetwijfeld in de worstelingen van Mei Lee en jongere kinderen raken betoverd door de lieve rode panda waarin ze af en toe verandert. Ook kaart de film echte onderwerpen aan, waar ouder en puber zelf soms niet zo snel over praten, waardoor de film ook als ijsbreker fungeert voor ‘echte gesprekken’ binnen het gezin.

Powervrouwen

Turning Red is geregisseerd door de vrouwelijke regisseur Domee Shi. Ook spelen vrouwelijke figuren de hoofdrol. De enige belangrijke rol die is weggelegd voor een man, is de rol van Mei Lee’s zachtaardige vader. De animaties zijn van ongekende sterkte, waardoor je de aaibare rode panda haast kan voelen vanaf de bank. Sommige nummers uit Turning Red zijn geschreven door Billie Eilish en haar broer, wat ervoor zorgt dat je de hele dag loopt te neuriën na het zien van deze film. Het meest bijzondere element uit de film is het verhaal, dat draait over het ontdekken van wie je bent als jongvolwassen vrouw.

Turning Red kaartje sturen

We hebben speciaal voor de release van Turning Red een aantal leuke kaarten ontworpen die je kan sturen voor verjaardagen of een andere mijlpaal. Stuk voor stuk aaibare en coole kaarten, waar je een eigen draai aan kan geven met foto’s, tekst en decoraties. Stuur ze naar vrienden, vriendinnen of naar een fan van de film uit jouw inner circle. Bekijk de collectie hier.

Social Media winactie Turning Red

Op onze socials kan je nu meedoen aan een Turning Red winactie, waarbij je een tof pakket vol Turning Red prijzen kan winnen. Om kans te maken volg je de instructies onder de post en wie weet val jij in de prijzen!


Welke kaart van Turning Red ga jij binnenkort sturen?

; ;